Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Absolvenții de liceu s-au orientat către drept, medicină și IT și nu mai sunt interesați de filosofie, inginerie sau geologie

Luni a început admiterea în învățământul superior. La Facultatea de Drept din București sunt disponibile 300 de locuri la buget, dar au fost peste 1.000 de înscriși. Examenul a constat într-un test grilă la economie și gramatică. La Iași, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza s-au bătut 4 candidați pe un loc la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

În București, la Facultatea de Filosofie a fost doar 1 candidat/loc. Decanul Facultății de Filosofie, Romulus Brâncoveanu a declarat că:”Au apărut facultăți de științe politice, facultăți de relații internaționale, facultăți de studii de securitate” de care absolvenții sunt mai interesați. Nici la Facultatea de Geologie nu s-au înghesuit tinerii. Concurența a fost de 1 candidat/loc. Dar, la Facultatea de Limbi străine, specializarea Limbi Moderne Aplicate, concurența a fost de 75 candidați/loc. Este adevărat că la această specializare sunt doar 10 locuri la buget.

În țară, sute de locuri au rămas neocupate. La Brașov, la Știință și Ingineria Materialelor, din 315 locuri, sunt ocupate doar 71. La Universitatea Politehnica din Timișoara, la specializarea Ingineria Transporturilor, pe cele 50 de locuri de la buget s-au înscris numai 16 candidați. Facultățile mai puțin dorite speră ca locurile rămase neocupate in vară, să fie ocupate în sesiunea de admitere din toamnă.