Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO: CODUL ROȘU a făcut prăpăd în Vâlcea. Bilanț ISU

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Codurile Roșu și Portocaliu, până la această oră, în dispeceratului ISU Vâlcea au fost înregistrate 38 de intervenții, pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase.
Efective însemnate de pompieri militari, au acționat cu ajutorul motopompelor și utilajelor din dotare pentru înlăturarea viitorilor și a apelor provenite din precipitații.

Pe parcursul zilei de ieri și a nopții care a trecut, pompierii militari au acționat în 14 localități (Rm. Vâlcea, Sălătrucel, Berislăvești, Băile Olănești, Stoenești, Călimănești, Păușești-Măglași, Vlădești, Drăgășani, Bunești, Prundeni, Bujoreni, Ocnele Mari, Golești).

Până în acest moment, au salvat 4 persoane blocate într-un pasaj feroviar, într-un autoturism în Municipiul Drăgășani, au evacuat apa din șapte gospodării, două obiective economice din Călimănești și Băile Olănești, din 91 de curți și grădini (2 în Berislăvești, 2 în Bujoreni, 3 în Bunești, 1 în Crețeni, 37 în Drăgășani, 3 Păușești Măglași, 10 în Rm. Vâlcea, 1în Sălătrucel, 25 în Stoenești, 1 în Prundeni, 1în Vlădești, 1 în Călimănești, 4îm Ocnele Mari) și din 22 de beciuri (11 Drăgășani, 1 Ocnele Mari, 3 Stoenești, 2 Sălătrucel, 4 Berislăvești, 1 Rm. Vâlcea).
La ora raportării, sunt în desfășurare 3 intervenții (2 anexe gospodărești și o magazie) în municipiul Drăgășani, unde apa este evacuată cu ajutorul motopompelor transportabile de mare capacitate.