Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: S-au montat porțile limitatoare de gabarit la pasajul peste calea ferată de pe strada Straubing


Măsura montării unor porți limitatoare de gabarit la pasajul peste calea ferată de pe strada Straubing din Râmnicu Vâlcea a fost dictată de necesitatea protejării acestei structuri, afectată de alunecări de teren, în condițiile în care pasajul aparține Companiei Naționale de Căi Ferate CFR S.A., care nu are în plan nici să investească în punerea în siguranță, nici să îl transfere Primăriei pentru realizarea unor astfel de lucrări.
Restricția de înălțime de 3,5 m impusă prin montarea porților limitatoare cu grindă flexibilă a fost singura modalitate de stopare a degradării pasajului, întrucât nu exista garanția respectării în totalitate a restricțiilor de greutate de 7,5 to! Transportul în comun și serviciile de urgență nu sunt afectate.
Pentru avertizarea șoferilor autovehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 m, s-au montat indicatoare rutiere de interdicție/deviere la capetele acestei căi rutiere în Dăești – sat Sânbotin (la intersecția din zona barajului peste Olt) și la intersecția cu Calea București – DN7, precum și pe traseu, la cele mai importante intersecții (cu străzile Lespezi, Wiesbaden, Kalamata, Valea Dumitranei, Islazului etc.).
Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea va continua să facă demersuri către proprietarul pasajului de pe strada Straubing (CNCF CFR S.A.), fie pentru a lua măsurile necesare pentru punerea în siguranță, fie pentru a accepta transferul în administrarea Municipalității, astfel încât administrația locală să poată derula lucrările necesare reabilitării.