Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ISU Valcea
Incendiu Susani

WEEK-END GHINIONIST: 4 case au fost MISTUITE de INCENDII

Foto: ISU ValceaÎn ultimele zile, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea mai multor incendii produse la case de locuit. Astfel, în data de 20 octombrie a.c., pompierii au intervenit asupra unui incendiu produs la trei case de locuit în localitatea Șușani.
Din cauza cantității mari de materialelor combustibile și distanței dintre construcții, incendiul s-a extins la trei gospodării. Până la stingerea incendiului, au ars două case de locuit; construite din lemn cu învelitori din tablă, pe o suprafaţă de circa 90 mp, respectiv aproximativ 100 mp; un depozit pe o suprafață de circa 20 mp; o magazie pe o suprafață de circa 30 mp; 3,5 t cereale și alte bunuri (două foi de cort pentru nunți, mese , bănci, mobilier electrocasnice). Din nefericire, în incendiu au murit 14 păsări, toate aparţinând lui S. Nicolae. O casă de locuit, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 80 mp; mobilier și electrocasnice, aparţinând lui B. Liviu, iar P. Gheorghe a rămas fără o bucătărie de vară, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 40 mp; mobilier și electrocasnice.
A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat din cauza unor atacuri de panică suferite de doi bărbați (în vârstă de 50 de ani, respectiv 70 de ani) și o femeie (în vârstă de 80 de ani). Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este scurtcircuitul electric.
În aceeași zi, la ora 22.52, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Călimănești, str. Calea lui Traian.
Până la stingerea incendiului, a ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafaţă de circa 120 mp.. De asemenea au fost degradate: interiorul casei și o parte din tavanul acesteia.
Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Călimăneşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este scurtcircuitul electric din cauza conductorilor deteriorați.
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii vâlceni ne dau câteva sfaturi: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.