Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Şapte persoane arestate pentru deţinere şi prelucrare ilegală de tutun

Poliţiştii au descoperit peste 350 de kilograme de tutun, aproape 20.000 de tuburi de țigarete și o cultură de tutun, în urma a 11 percheziții efectuate la locuințele mai multor persoane din Giurgiu, bănuite de deținere și prelucrare ilegală de tutun. Percheziţiile au avut loc în data de 6 noiembrie a.c., iar poliţiştii au vizat mai multe persoane cercetate într-un dosar penal pentru deţinere şi prelucrare ilegală de tutun, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 euro, reprezentând accize şi T.V.A..

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 90 de kg. de tutun prelucrat, 290 de kg. de tutun frunze, 19.115 tuburi de ţigarete, 8 aparate manuale de confecţionat ţigarete, 2 cântare electronice, documente privind cantităţi de tutun livrate şi sume de bani ce urmează a fi încasate. De asemenea a fost identificată o cultură de 500 de metri pătrați de tutun.

Oamenii legii susţin că, în cursul anului 2014, persoanele cercetate ar fi cultivat, prelucrat şi expediat prin curierat, sub formă de colete, aproximativ o tonă de tutun, către persoane din 23 de judeţe şi din Bucureşti.

Șapte persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.