Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vicepreşedintele CJ Olt a omorât un om. A produs un accident rutier

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a produs un accident rutier ce s-a soldat cu moartea unui bărbat. Totul s-a întâmplat în data de 3 octombrie a.c., când vicele de la Olt se întorcea din teritoriu la volanul unei Toyota Hilux, ce aparţine CJ-ului. La un moment dat, Oprescu a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane – un bărbat de 34 de ani, două femei şi un copil de 13 ani. În urma impactului, bărbatul aflat în căruţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marţi, 22 octombrie.

Astfel că, procurorii au început urmărirea penală faţă de vicele Marius Oprescu. În schimb, familia bărbatului decedat susţine că se încearcă muşamalizarea cazului. Asta pentru că, susţin ei, în momentul în care vicepreşedintelui CJ Olt i s-a recoltat probe biologice la Spitalul Judeţean în vederea stabilirii alcoolemiei, nu s-a respectat procedura. „Nu s-a respectat protocolul recoltării probelor de sânge. Învinuitul a fost băgat în camera de gardă, iar probele au fost recoltate acolo. S-a făcut investigarea în trei minute, iar noi credem că este imposibil. Noi ştim că se fac investigaţii, manevre cu privire la reflexe şi apoi probe, lucru care nu se făcea în trei minute. S-a depus o cerere de recuzare a medicului de serviciu, pe motive politice” – a declarat Cristian Necula, avocatul familiei decedatului.

Presiuni asupra medicului legist

Problema este că nu numai rudele victimei acuză faptul că se încearcă scoaterea basma curată a vicelui CJ, ci şi medicul legist care susţine că în momentul în care a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Slatina, a primit ameninţări. „«Cine eşti, tu, cine te crezi, cu ce drept ai venit, ce crezi că faci? O să avem noi grijă la autopsie, tu ai grijă de tine». Mi-au mai zis puşlama, că sunt prieten cu procurorul, i-am rugat să mă lase să lucrez, să nu mai facă presiuni asupra mea, am dat telefon la procuror care mi-a zis să sun la 112, să chem Poliţia, pentru că sunt împuternicit să fac o expertiză. Eu sunt un medic legist care încearcă să îşi facă treaba, care ar trebui să verifice dacă se poate face vreo legătură de cauzalitate între deces şi un eventual traumatism” – a declarat medicul legist Sorin Lesnic.

Vicele Oprescu se apără

Pe de altă parte însă, vicepreşedintele CJ Olt, Mariua Oprescu, susţine că nu este adevărat că se încearcă muşamalizarea cauzei. El spune că a fost de acord ca, pe cheltuiala sa, să se facă autopsia victimei la la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti. „La câteva minute după ce victima a murit, prin avocatul meu, am cerut ca autopsia să se facă la Mina Minovici, din Bucureşti, pe cheltuiala mea, cum pot să fiu eu acuzat de muşamalizare. Domnul doctor Lesnic vorbeşte prostii, încă de ieri (n.r. – marţi) se pronunţa asupra vinovăţiei mele. El acuza medicii prin spital de cine ştie ce au făcut. Eu cred că cea mai bună expertiză se poate face la Bucureşti” – a declarat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt.