Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcean prins cu fake-uri în portul Constanţa! S-a ales cu DOSAR PENAL

Două containere sosite din China în portul Constanţa cu produse susceptibile a fi contrafacute cu o valoare de peste 712. 000 lei, dacă ar fi originale au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectorii vamali.

În baza analizei de risc, în ziua de 3 septembrie a.c. inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea au percheziţionat două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din judeţele Maramures şi Vâlcea.

Oamenii legii au găsit 33.000 seturi de geometrie si 800 componente electronice inscriptionate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totala de aproximativ 710.000 lei dacă ar fi fost originale. Bunurile in cauza au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali si predate pe baza de proces-verbal la comisionari vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale administratorilor societăţilor comerciale în cauză, cetăţenii romani C.I.C., în vârstă de 53 de ani si C.I.R., de 39 ani, domiciliaţi în Baia Mare respectiv Rm.Valcea, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.