Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcean ARESTAT preventiv pentru TENTATIVĂ DE OMOR. A înjunghiat o femeie!

UPDATE: Oroarea a avut loc în comuna vâlceană Grădiştea, unde după sacrificarea unui porc, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, între inculpat şi P.D. s-a iscat un conflict spontan, soldat cu rănirea gravă a femeii.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 21 decembrie 2016 reţinerea inculpatului BUSUIOCEANU GHEORGHE şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

La data de 22.12.2016, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

În dimineaţa zilei de 21.12.2016, victima P.D. în vârstă de 47 de ani a fost agresată la locuinţa sa de domiciliu în cadrul unui conflict spontan, de către inculpatul Busuioceanu Gheorghe, în vârstă de 51 de ani, care i-a aplicat două lovituri cu un cuţit, în zona cervicală şi abdominală, provocându-i victimei două plăgi prin înjunghiere (nepenetrante), hipocondrul drept şi suprascacular drept, care a impus transportarea de urgenţă a victimei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.