Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Transporturi ilegale de material lemnos

Polițiștii au depistat din nou persoane care transportau material lemnos, fără documentele prevăzute de lege.
În după-amiaza zilei de luni, 6 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Călimănești au depistat în trafic, pe Drumul Național 7, o autoutilitară încărcată cu 2 mc lemn de foc, specia fag. Șoferul, un bărbat de 49 de ani din Slatina nu deținea documente legale de proveniență și transport. S-a dispus sancționarea acestuia în baza Legii 171/2010 și confiscarea celor 2 mc de lemn de foc transportat. Întreaga cantitate de material lemnos confiscată a fost predată în custodie ocolului silvic.
În aceiaşi zi, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata au depistat pe DJ 676 B, în Lădești, un bărbat de 65 de ani din comună, care transporta cu o remorcă tractată de un tractor, 2,48 mc de lemn de foc, plop, salcâm și gorun, fără a detine documente legale de proveniență și transport. S-a dispus sancţionarea bărbatului și confiscarea lemnului transportat, care a fost lăsat în custodia ocolului.
Tot luni, 6 noiembrie, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata au depistat de această dată în Lăpușata, un bărbat de 57 de ani, din localitate, care transporta cu o căruță, 0,350 mc de lemn de foc plop și gorun, fără a deține documente legale. Polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat și au confiscat materialul lemnos. De asemenea, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, întrucât remorca tractată nu avea număr.