Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Tânăr recidivist, prins după ce a furat o mașină din curtea Spitalului Județean

Polițiștii vâlceni au depistat un tânăr, de 20 de ani, care furase un autoturism, deplasându-se cu acesta pe drumurile publice din județ, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Ieri, 5 februarie, în jurul orei 06.00, Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată cu privire la furtul unui autoturism din incinta Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, autoturismul în cauză a părăsit incinta spitalului la ora 03.30, motiv pentru care autoturismul a fost dat în atenția tuturor polițiștilor operativi din județ, care se aflau în teren.
Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, care au constatat faptul că, autorul furtului a pornit autoturismul cu ajutorul cheii de contact, pe care a găsit-o în portiera stânga a autoturismului, acesta aparținând unui angajat al spitalului.

În urma acțiunilor desfășurate, autoturismul în cauză a fost depistat pe raza comunei Lăpușata, iar lângă acesta tânărul, de 20 de ani, din comuna Ionești, bănuit de comiterea furtului. Se pare că acesta ar fi încercat să ajungă la domiciliul părinților săi, pe raza comunei Copăceni.
Din cercetări efectuate mai rezultă faptul că, tânărul în cauză a fost transportat și internat la Unitatea de Primiri Urgențe, la data de 4 februarie a.c.

Polițiștii de investigații criminale au dispus internarea nevoluntară a tânărului, până la înlăturarea stării de pericol, fiind în imposibilitatea obținerii unei declarații coerente de la acesta.

În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite infracțiunile de Furt calificat și Conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere.
***
Același tânăr este cercetat și de polițiștii de investigații criminale din Băbeni pentru comiterea infracțiunilor de Furt calificat și Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, la data de 3 februarie a.c. persoana în cauză ar fi pătruns într-un microbuz, ce se afla parcat pe raza orașului Băbeni, în fața casei persoanei vătămate, de unde ar fi sustras două carduri bancare, efectuând operațiuni financiare de pe acestea în valoare de aproximativ 1.800 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Furt calificat și Efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.