Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Poliţiştii confiscă lemne, mere şi cărbune

Activitatea poliţiştilor din Vâlcea s-a axat în ultimele zile pe descoperirea cetăţenilor ce transportă marfă fără a avea documente de provenienţă, comiţând astfel evaziune fiscală. Astfel că, numai marţi, 10 februarie a.c., oamenii legii au făcut nu mai puţin de 5 confiscări, ei ai pus sechestru pe câţiva metri cubi de lemne, pe 2 tone de cărbune şi pe 2 tone de mere.
Aşadar, Adrian M., din oraşul Horezu, transporta cu o autoutilitară 1 m.c. de material lemnos specia fag, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Cristinel M., de 40 de ani, din mun. Caracal, jud. Olt, a condus o autoutilitară pe DN7- Goleşti, iar la controlul documentelor şi a mărfii transportate nu a putut justifica provenienţa a 2000 de kilograme de mere.
Ionel L., din com. Sălătrucu, jud. Argeş, de 31 de ani, transporta 1,5 mc material lemnos, din specia fag, cu o autoutilitară pe DJ. 678D, fără aviz de însoţire primar sau alte documente de provenienţă, el alegându-se şi cu amendă şi cu marfa confiscată.
Mai mult, Nicolae O., de 25 de ani, transporta 1,1 m.c. lemn de foc, specia anin, pe raza comunei Popeşti, el neavând documente legale de provenienţă şi transport.
În final, Nicolae G., din mun. Rm. Valcea, a fost prins în timp ce transporta DN 7 – Bujoreni, cu o autoutilitară, 70 de saci din rafie încărcaţi cu cărbune lignit. Conform poliţiştilor, erau în jur de 2000 de kg de cărbune, iar omul nu deţinea documente de provenienţă şi transport. Întreaga cantitate de cărbune a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.