Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ISU Valcea

VÂLCEA: Muniţie, distrusă pe Poligonul Goranu

Foto: ISU ValceaMembrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au acționat pentru distrugerea muniției colectată pe teritoriul județului.

Au fost astfel distruse, proiectile explozive de artilerie de diferite calibre, cartușe de 14,5 mm, grenade de mână ofensive și defensive, bombe de aruncător de calibru 82 mm și proiectile perforante, toate datând din perioada celor două războaie mondiale. Pentru distrugerea acestora s-au efectuat trei detonări în Poligonul Goranu aparținând MAPN.

Cetăţenii care descoperă muniţie rămasă neexplodată, li se recomandă să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, să le transporte sau depoziteze în locuinţe ori în depozite de fier vechi. De asemenea, să anunţe imediat ISU sau Poliţia prin numărul de telefon de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.