Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Dosar penal și amendă 5.001 lei, pentru un braconier

În baza unui plan de acţiune, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au organizat şi desfăşurat, în data de 15 noiembrie a.c., activităţi de verificare a respectării prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, precum și ale prevederilor Ordinului nr. 8/174 din 2018, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie în anul 2018.

Astfel, ieri, polițiștii au oprit în trafic, pe raza localității Prundeni, în punctul Călina – Malul Râului Olt, un autoturism condus de un bărbat de 70 de ani. Cu ocazia controlului autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o armă de vânătoare cu țeava lisă, calibru 12 și muniția aferentă, respectiv 21 de cartușe de vânătoare. Deoarece bărbatul nu a putut justifica prezența în zonă, sub aspectul participării la o acțiune de vânătoare legal organizată și neavând asupra sa permis de armă sau autorizație de vânătoare, polițiștii au întocmit un proces-verbal cu situația de fapt, anunțând lucrătorii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, care s-au deplasat la fața locului pentru continuarea cercetărilor.

Extinzându-se cercetările, organele de poliție au procedat la efectuarea unui control la domiciliul bărbatului privind modul de păstrare și asigurare a securității armelor și munițiilor, ocazie cu care au constatat că acesta mai avea alte două arme, calibru 16, care nu erau păstrate în mod corespunzător. Organele de poliţie au procedat la ridicarea, în vederea cercetărilor, a armei de vânătoare, calibru 12 şi a unui număr de 21 cartușe de vânătoare. Totodată, pe numele bărbatul a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.

Acesta a mai fost sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 5001 lei și i s-a anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.