Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: IPJ Vâlcea

VÂLCEA: Bărbați reținuți pentru braconaj piscicol și furt calificat. Li s-au confiscat bunuri în valoare de 68.000 lei

Sursa foto: IPJ Vâlcea

Polițiștii Serviciului Ordine Publică au reținut pentru 24 de ore, doi bărbați din comuna Ionești, cercetați pentru practicarea ilegală a pescuitului, transport de pește fără documentele prevăzute de lege, dar și furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii, s-a probat activitatea infracțională a doi bărbați de 26, respectiv 33 de ani, care în perioada martie 2020 – februarie 2021 ar fi comis mai multe infracțiuni la regimul pisciculturii și acvaculturii, fapte comise pe raza județelor Vâlcea, Harghita, Argeș și Sibiu.

Pe parcursul cercetărilor au fost ridicate în vederea confiscării pește, plase de pescuit, autoturisme și bărci pneumatice de pescuit, valoarea bunurilor confiscate fiind de peste 68.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, la data de 8 martie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea. La data de 9 martie a.c, bărbații urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.