Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Bărbat prins că deținea ilegal o pușcă cu aer comprimat

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au depistat un bărbat, de 52 de ani, din Ocnele Mari, care deținea, fără drept, o pușcă cu aer comprimat.

La data de 22 iulie 2020, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au efectuat mai multe controale pe raza județului, în cadrul unui plan de acțiune întocmit la nivelul I.P.J. Vâlcea, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

Pe raza orașului Ocnele Mari, polițiștii au depistat un bărbat, de 52 de ani, care deținea la domiciliu, fără drept, o armă din categoria celor supuse autorizării,respectiv o armă neletală (pușcă) cu aer comprimat, de tir sportiv, calibru 5.5mm. Bărbatul nu este autorizat în vederea deținerii, portului și folosirii de arme și muniții letale sau neletale.

Arma neletală menționată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342, alin. 2, din Codul Penal.