Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS COV 2, în zonele aglomerate

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul SARS COV 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, în perioada 03-05 iulie a.c., polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și ștranduri.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.

De la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Vâlcea au fost verificate 163 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, au fost aplicate și 160 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 și 14 la Legea 61/1991.

Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 130 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.