Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: 89 de permise reținute și peste 350 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri, într-un singur week-end

Peste 350 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 89 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în urma unor acțiuni desfășurate pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în acest weekend.

În perioada 19-20 februarie a.c., polițiștii rutieri din județul Vâlcea au desfășurat mai multe acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor O.U.G. 195/2002: 116 sancțiuni pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 4 sancțiuni pentru abateri săvârșite de către bicicliști, 4 sancțiuni pentru abateri săvârșite de către pietoni, 3 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte nereguli.

Alte 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abateri: 21 conform Legii nr. 55/2022 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 3 conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și 8 conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

Au fost reținute 89 de permise de conducere, dintre care: 44 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 5 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 3 pentru depășiri neregulamentare, 1 pentru circulația pe sens opus și 36 pentru alte nereguli.

Totodată, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare și au ridicate 7 plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care: 3 pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 1 pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Exemple:

  1. La data de 19 februarie a.c., polițiștii au identificat 2 bărbați care ar fi condus 2 autoturisme în localitățile Sutești și Voineasa, județul Vâlcea, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultând alcoolemii de 0,57 și 0, 41 mg/l alcool în aerul expirat.

Au fost întocmite 2 dosare penale pentru comiterea a 2 infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băturilor alcoolice sau a altor substanțe.

  1. La data de 20 februarie a.c., polițiștii au depistat 2 bărbați care ar fi condus 2 autovehicule pe DN 64, în localitatea Ionești, cu o viteză peste limita legală admisă.

Aceștia au fost sancționați contravențional conform O.U.G.195/2002, iar ca măsură complementară le-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.