Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. 83 de permise de conducere reținute în week-end. S-au dat 545 amenzi, în valoare de aproximativ 124.000 lei

În perioada 10-12 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere din județul Vâlcea și a vizat conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză, efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, precum și pietonii care nu respectă regulile de circulație.

Polițiștii au controlat 977 de auto, au legitimat 1036 de persoane și au efectuat 335 de testări de alcool.

În această perioadă, polițiștii au aplicat 545 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 124.000 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 83 de permise de conducere, respectiv 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului, 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 26 pentru depășiri neregulamentare și 10 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 24 de certificate de înmatriculare, fiind constatate și 4 infracțiuni tot la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea reducerii accidentelor de circulație și a creșterii gradului de circulație rutieră.

Exemple:

La data de 10 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism în comuna Valea Mare, având o concentrație alcoolică de 0, 77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducatorul a refuzat sa fie transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolimiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de prelevare de mostre biologice.

******

La data de 11 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au identificat un bărbat de 62 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autovehiicul în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii concentrației.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, în care cercetările continuă pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.