Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: 32 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală și privind izolarea

În perioada 03 – 06 august a.c., având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii alături de efective de jandarmi și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare și prevenire cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 84 de societăți comerciale și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate și verificate peste 1.600 de persoane și au fost verificate 45 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală și privind izolarea, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cuantumul amenzilor fiind de 5.000 lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.