1

Un tir cu mașini de spălat s-a răsturnat pe calea ferată

Duminică, 31 octombrie a.c., în jurul orei 12,30, un tir cu semiremorcă condus de cetățeanul turc Yachin Mehmet (30 ani) s-a răsturnat pe Valea Oltului, în dreptul localității Câineni. Șoferul a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, nu a mai putut menține echilibrul și s-a răsturnat. Cele 190 de ma șini de spălat, transportate în tir, s-au împrăștiat pe DN7, blocând ruta Rm. Vâlcea Sibiu și pe calea ferată.

Ma șinile de spălat erau aduse din Polonia și urmau să ajungă la Instambul, întreaga încărcătură fiind asigurată. Calea ferată a fost însă repede deblocată, ma șinile de spălat fiind îndepărtate din gabarit, iar circulația trenurilor a fost reluată cu restricție de 30 km./oră.

În localitatea Câineni a fost duminică o desfășurare impresionantă de forțe, pe lângă polițiști rutieriști, cei de la Trafic Feroviar, zeci de pompieri au ajutat la încărcarea ma șinilor în alte tiruri, paza a fost asigurată de jandarmi, iar drumarii au fost și ei prezenți în zonă cu o macara ce a fost folosită la ridicarea semiremorcii.

Circulația s-a deschis abia în jurul orei 18,00, iar șioferii nervo și de atâta așteptare au folosit o rută ocolitoare, pe un drum neasfaltat de pe marginea Oltului, dar au rămas blocați din cauza numărului mare de ma șini. Șoferul tirului a scăpat cu răni ușoare, iar polițiștii au stabilit că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cel de-al doilea conducător auto care se afla în cabina tirului a scăpat doar cu o zgârietură pe nas, nefiind nevoie să fie internat.

CODRUȚA ALEXANDRU