1

Tinerii care au bătut doi polițiști în plină stradă au fost arestați

GRAV. Alexandru Cătălin Georgescu și Simion Modoran, ambii din localitatea Stoenești, au lovit doi polițiști ce se aflau în patrulare cu pumnii și ulucile dintr-un gard. Cei doi au fost arestați în urma deciziei magistraților Judecătoriei Horezu, fiind cercetați pentru ultraj și pentru că au împiedicat oamenii legii să- și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

La sfârșitul săptămânii trecute, doi polițiști au fost bătuți în plină stradă în localitatea Stoenești. Totul s-a întâmplat duminică, 19 februarie, în jurul orei 02.30, când oamenii legii patrulau pe strada principală din comună. La un moment dat, în fața ma șinii lor a apărut un grup de tineri, aceștia blocând deplasarea autoturismului și începând să înjure ca la ușa cortului și să facă tot felul de semne obscene. Polițiștii s-au dat jos din autoturism și i-au somat pe băieți să- și vadă de treaba lor și să înceteze cu tulburarea ordinii publice. Numai că, doi dintre tineri, Alexandru Cătălin Georgescu 21 de ani, și Simion Modoran 34 de ani, au devenit violenți, atacându-i pe agenți cu pumnii și cu ulucile dintr-un gard din apropiere. Inițial polițiștii au folosit spray-ul lacrimogen pentru a se apăra, dar nu au avut sorți de izbândă, fiind nevoiți să tragă două focuri de armă de avertisment în plan vertical. Tinerii nu s-au calmat însă decât după ce mascații Serviciului de Intervenție Rapidă au ajuns la fața locului și i-au imobilizat. „De și agenții de poliție au efectuat două focuri de avertisment, cei doi inculpați au continuat să exercite amenințări cu moartea, acte de violență și  injurii, inculpatul Modoran Simion agitând, chiar un par pe care îl avea asupra sa, creând în mod evident o stare de temere lucrătorilor de poliție.  Ulterior, în acelea și împrejurări, inculpatul Georgescu Alexandru Cătălin a  lovit cu pumnul în zona laterală dreaptă a capului pe agentul de poliție P.G.C., cauzându-i acestuia leziuni traumatice ce necesită 2-3 zile timp de îngrijiri medicale, iar inculpatul Modoran Simion a lovit cu parul în zona brațului stâng pe partea vătămată B.A.M, cauzându-i acestuia leziuni traumatice ce necesită 3-4 zile timp de îngrijiri medicale” susțin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Cei doi tineri sunt cercetați acum pentru ultraj și pentru că au împiedicat oamenii legii să- și îndeplinească atribuțiile de serviciu, urmând a se dispune măsurile legale față de aceștia. În urma deciziei magistraților Judecătoriei Horezu, Simion Modoran și Cătălin Alexandru Georgescu au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.

CLAUDIA STANCIU