Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tineri vâlceni acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare în formă continuată și complicitate la delapidare. Furau haine dintr-un mall din Sibiu și le vindeau

Opt tineri domiciliați în județul Sibiu și Vâlcea care formau un grup infracțional specializat în delapidare, au fost prinși de polițiștii Sibieni.

În perioada iunie 2019 – iulie 2020, cei 8 suspecți ar fi constituit un grup infracțional organizat pentru a acționa în mod coordonat în scopul însușirii, sustragerii și traficării mai multor bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte si alte articole sportive) pe care le gestionau sau administrau în calitate de lucrători comerciali în cadrul unei societăți comerciale, cu mai multe puncte de lucru.

Prin intermediul angajaților, ar fi oferit mai multor persoane cu privire la care exista suspiciuni că ar fi cunoscuți, rude sau prieteni diverse articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii din magazin, pe care fie le duceau la casa de marcat, fie le aveau deja pregătite, scandând doar produsul cu valoarea ce mai mică, (în general, o pereche de șosete) și doar simulând scanarea celorlalte produse, apoi îndepărtau sistemele anti-furt și le ambalau în cutii/pungi și le predau ”clienților” care plecau cu ele din magazin.În alte situații, angajații nu ar mai fi scanat deloc produsul, nefiind emis efectiv niciun bon fiscal și neefectuându-se nicio plată, ”clienții” plecând pur și simplu cu aceste produse de la casa de marcat, cu acordul și știința vânzătorilor”, precizează IPJ Sibiu.

În urma verificarilor, s-a constatat că prejudiciul este în valoare de 473.980 lei, fiind probate până în prezent un număr de 49 acte materiale.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii, sub coordonarea procurorilor, joi au fost ridicate în vederea cercetărilor 1.186 articole sportive și accesorii în valoare de aproximativ 30.000 euro, precum și suma de 16.220 euro și 11.650 lei.

Membrii rețelei au fost reținuti, iar în urma administrării probatoriului, față de 6 dintre suspecți s-a dispus măsura rețineri pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi prezentați vineri Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unei măsuri legale.

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, continuă cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat , delapidare în formă continuată și complicitate la delapidare.

Suspecții sunt din orașul Sibiu, din satul Merghindeal și din județul Vâlcea.