Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tâlharii din Costeşti, arestaţi la domiciliu

INFRACTORI. I-au dat în cap unui bătrân de 80 de ani, după ce au intrat la el în casă să-i fure banii şi bunurile. Cu toate acestea, doi tineri din Costeşti au fost lăsaţi în libertate de magistraţii Judecătoriei Horezu, care nu au considerat că aceştia sunt un pericol public pentru cetăţeni.

S-a întâmplat în noaptea de 10 spre 11 februarie 2014, în jurul orei 01.30, când doi tâlhari din Costeşti au intrat în casă peste un bătrân de 80 de ani, l-au bătut şi l-au ameninţat cu un cuţit. Cobzaru M. – 24 de ani, şi Capră M. – 19 ani, sunt foşti elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Bistriţa, ei fiind cunoscuţi pentru comportamentul lor violent. Aşa cum spuneam, cei doi tineri au intrat în casă peste un bătrân de 80 de ani din Costeşti, cerându-i insistent banii. Tâlharii au scotocit peste tot în casa bătrânului, iar când nu au găsit nimic au început să-şi lovească victima cu pumnii în cap şi să-l ameninţe cu un cuţit. Din câte se pare, bărbatul avea într-un buzunar la pantaloni în jur de vreo 17 milioane de lei vechi, însă tâlharii nu au reuşit să-i găsească şi, la un moment dat, au fugit fără nicio pradă.

Bătrânul a sunat atunci la poliţie, iar când au ajuns oamenii legii la faţa locului au constatat că tâlharii îşi uitaseră cuţitul pe un scaun. Atunci au început cercetările, iar după trei zile infractorii au fost prinşi.

Cobzaru M. – 24 de ani, şi Capră M. – 19 ani sunt acum cercetaţi pentru tâlhărie şi violare de domiciliu, ei fiind reţinuţi de poliţie şi propuşi pentru arestare preventivă în faţa magistraţilor Judecătoriei Horezu. Din păcate, judecătorii nu au considerat că tâlharii sunt un pericol public şi le-au dat doar măsura de arest la domiciliu.

În ceea ce-l priveşte pe bătrânul de 80 de ani, acesta a primit 9 zile de îngrijire medicală după agresiunea la care a fost suspus.