1

Tâlhari moderni la drumul mare

INFRACŢIUNI. Patru bărbaţi sunt acuzaţi de tâlhărie şi furt, după ce ai au comis mai multe infracţiuni în Vâlcea, Argeş şi Prahova. Ei opreau maşini puternice în trafic, le înţepau roţile, iar apoi furau tot ce prindeau din autovehicule şi îi tâlhăreau pe şoferi. Infractorii au fost prinşi de ofiţerii specializaţi ai IGPR.

Au comis zeci de tâlhării şi furturi în judeţul Vâlcea, dar şi în judeţele Argeş şi Prahova. Este vorba de un grup infracţional format din patru tineri cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, care se specializaseră în comiterea de infracţiuni prin metoda supranumită de poliţişti „înţepare roţi”. În fapt, cei patru tineri acţionau pe timp de noapte, pe rutele care tranzitează cele trei judeţe menţionate.

Ei urmăreau în trafic autoturisme cu motoare puternice sau diferite autoutilitare şi le opreau în trafic. Pentru acest lucru, infractorii recurgeau la diferite metode, cum ar fi frânarea bruscă în faţa maşinilor sau traversarea unuia dintre ei pe trecerea de pietoni. În momentul în care maşinile urmărite opreau, un alt membru al grupării infracţionale înţepa una din anvelope şi, profitând de faptul că şoferul era obligat să remedieze pana şi nu mai era atent, ceilalţi suspecţi sustrăgeau din interior diferite sume de bani. „În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, cei patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant, imediat după ce ar fi comis o altă astfel de faptă. Suspecţii au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 8 octombrie a.c., Judecătoria Buftea a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele a trei dintre membrii grupării, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat, tentativă la furt calificat şi distrugere. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, ambele din cadrul I.G.P.R., dar şi al poliţiştilor din cadrul I.P.J. Argeş şi I.P.J. Prahova” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.