1

Şofer din Vâlcea, cercetat pentru 3 infracţiuni: conducea un vehicul neînmatriculat, beat şi fără permis

FOTO:pascani.bzi.ro

FOTO:pascani.bzi.ro

La data de 26 februarie a.c., poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa, în timp ce acţionau pentru prevenirea accidentelor şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier, l-au depistat pe raza comunei Malaia, sat Ciungetu, pe F.G., de 58 de ani, din comuna Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea, conducând pe drumul comunal Rudăreasa, un vehicul de tip T.A.F(tractor articulat forestier), care nu era înmatriculat ori înregistrat în circulaţie.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Având în vedere că emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta a refuzat însă, atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, declarând că îşi asumă consecinţele juridice.
Faţă de conducătorul auto în cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi refuzul de la recoltarea de probe biologice de sânge, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, poliţişti rutieri din Voineasa au oprit în trafic o motocicletă, de tip enduro, pe drumul judeţean 701 D, pe tronsonul Gura Latoriţei – Ciungetu, pe raza comunei Malaia, condusă de P.H.C., de 50 de ani, din comuna Malaia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că motocicleta în cauză, pusă în circulaţie pe drumurile publice, nu era înmatriculată sau înregistrată în conformitate cu legislaţia în vigoare. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa, au oprit în trafic, pe D.N. 7A pe tronsonul Vidra – Obârşia Lotrului, un vehicul cu propulsie mecanică, construit artizanal, condus de P.C., de 37 de ani, din oraş Petria, judeţul Hunedoara. Vehiculul în cauză nu era înmatriculat ori înregistrat, motiv pentru care poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, cercetându-l pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat ori neînregistra