Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE LA VÂLCEA! Un șofer inconștient, prins circulând cu 174 km/h

În acest weekend, polițiștii rutieri vâlceni au acționat pe drumurile de pe raza județului Vâlcea, cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.
Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
Polițiștii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat trei acțiuni, iar în urma activităților desfășurate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor regimului rutier, sancțiuni cu o valoare de peste 49.000 lei, 75 din acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului rutier de viteză.
De asemenea, au fost reținute 34 de permise de conducere, 19 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului și 12 pentru alte abateri.
37 de permise reținute în Râmnicu Vâlcea
Pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, polițiștii de ordine publică și cei rutieri au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru siguranța traficului rutier.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 62 pentru nerespectarea regimului de viteză, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 50.000 lei.
De asemenea au fost reținute 37 de permise de coducere, 25 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului și 9 pentru alte abateri.
Prins cu 174 km/h la Râureni
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe raza localității Râureni, pe un sector de drum cu limită de 50 de km/h, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani din Râmnicu Vâlcea, ce rula cu o viteză de 174 km/h.
Tânărul a rămas pieton pentru 90 de zile și a fost sancționat cu o amendă de 1305 lei.