Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE ÎN VÂLCEA. 159 de sancțiuni contravenționale, 7 permise suspendate și 10 certificate de înmatriculare retrase, într-o singură zi

RI AU ACȚIONAT PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE ACCIDENTE RUTIERE ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

Ieri, 15 iunie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere din județul Vâlcea pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere de către bicicliști, în vederea asigurării deplasării în siguranță a tuturor participanților la trafic și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente.

Punctele de acțiune au vizat principalele căi rutiere de intrare/ieșire din județ și zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 au fost aplicate bicicliștilor, iar 105 pentru alte nereguli.

Valoarea sancțiunilor a fost de peste 30.000 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării 7 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic_.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.
Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool.