Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE în județul Vâlcea. 250 de abateri de la normele rutiere constatate într-un singur week-end

470 de conducători auto au fost controlați în acest weekend, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe întreg județul Vâlcea, în vederea combaterii nerespectării normelor rutiere, de către participanţii la trafic, precum și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 250 de abateri de la normele rutiere, dintre care o sancțiune pentru conducere agresivă, 158 pentru depășirea limitei legale de viteză, 3 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 9 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte nereguli.

Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 51 de permise de conducere (36 viteză, 9 depășire, 3 alcool, 1 neacordare prioritate vehicule, 1 neacordare prioritate pietoni, 1 conducere agresivă) şi retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit şi 2 dosare penale în care se efectuează cerectări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Exemple:

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat care ar fi condus un autovehicul pe DN7, în localitatea Brezoi, sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a rezultat o alcoolemie de 0.26 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1450 lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile.

Tot la data de ieri, polițiștii din Vâlcea au identificat în trafic o persoană de sex masculin în timp ce ar fi efectuat transport de persoane, contra cost, fără a deține autorizație taxi valabiă.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei și a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioada de 6 luni conform prevederilor Legii nr. 38/2003.