Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RĂSPUNDEM UNUI SENATOR

Am primit, prin e-mail, dreptul la replică de mai jos, emitentul senator Emilian Frâncu răspunzând la o afirmație făcută de noi în cuprinsul articolului intitulat „Ion Nicolae a început să dezvăluie țepele liberale”. Aprecierile din articol au vizat declarația publică făcută de (încă) liberalul Ion Nicolae în cadrul emisiunii politice „Criterii politice”, de la postul de televiziune VTV, preluată și de ziaristul George Smeoreanu, în ediția on-line a ziarului său. Am precizat sursa preluării informației și considerăm că supărarea senatorului ex-lider PNL este gratuită și dacă ar fi, totu și, să fie supărat, ar trebui să-l vizeze pe colegul său de partid, Ion Nicolae, răspândacul informației, care a fost mulți ani de zile mâna sa dreaptă la conducerea organizației vâlcene.  „Mână” prin care s-a răzbunat pe firma noastră editoare, pentru criticile aduse lui de redactorii secției politice, punându-l pe acesta, atunci inspector șief la Inspectoratul Județean în Construcții, să ne dea o amendă politică, mascată sub sancționarea unor acte de indisciplină în construcții, de… țineți-vă bine, urmează o destăinuire în pionierat!… 13 miliarde de lei, care, mai apoi, din motive ce ne scapă (dar sperăm să ne spună, odată și odată, Ion Nicolae!), a fost „transformată” în 3 miliarde de lei. Faptul este notoriu și dezvăluie micimea celor doi liberali aflați, la acea vreme, în tandem politic. Având în vedere desele informații privind promovările pe criterii politice făcute de conducerea liberală, suspicionate de întreaga presă vâlceană a fi fost neconforme cu principiul competenței și valorii, dar și preferențialitatea numirii unor conducători administrativi la conducerea instituțiilor deconcentrate, ne-am exprimat punctul de vedere, afirmând: „Nu ne chinuie, acum, ce promisiuni i s-au făcut fugarului liberal, pentru că nu ne mai interesează, dar avem mulțumirea că ni s-a împlinit proorocirea și anume, am spus că dacă va pleca de la PNL, Nicolae va face dezvăluiri uluitoare despre culisele financiare  (cotizații, sponsorizări, donații etc.) mânuite de ex-președintele organizației județene Emilian Frâncu, în campaniile electorale trecute și cu ocazia (re)numirilor în funcțiile de stat, de la directori, până la poșta și, pe criterii politice liberale, în instituțiile deconcentrate din județ”.

Pentru a se lămuri lucrurile, precizăm următoarele:

1- În preambulul articolului, legat de numele senatorului Frâncu și de dezvăluirea lui Ion Nicolae, am menționat că este vorba de „campaniile electorale trecute”, pe când Emilian Frâncu era lider de partid și nu de campania la care s-a făcut referire la VTV, dirijată de actualul lider Cristian Buican.

2 – Expresia „dezvăluiri uluitoare despre culisele financiare (cotizații, sponsorizări, donații etc.), mânuite de ex-președintele organizației județene Emilian Frâncu”, nu vizează, neapărat, subtilități negative sau vinovății puse în seama semnatarului dreptului la replică, putând reprezenta și dezvăluiri pozitive, în sensul declarării veniturilor organizației din cotizații, sponsorizări și donații (ceea ce, în general, nu se practică la organizațiile teritoriale), obligatorii a fi contabilizate în evidențele partidului galben județean. Numai în cazul în care ar fi comis ilegalități, senatorul Frâncu se putea scandaliza conform proverbelor ce spun că „Chelul își pune mâna în cap” și „Toată lumea ești un hoț”, dar așa, ne-a cuprins surprinderea, pentru că noi nu am afirmat niciunde că ar fi comis ilegalități sau abuzuri în funcție. Cunoaștem bine aplecarea senatorului Frâncu spre scris, expediind reclamații mai peste tot, drepturi la replică – atunci când este criticat, plângeri penale – când nu-i iese pasența interesului imediat etc. etc., toate plecând de la credința narcisistă că el este cel mai puternic, cel mai înalt, cel mai frumos, cel mai deștept, cel mai aspectuos, cel mai mare și mai tare din comunitate, Cel mai Cel din toate Cele. Gre șit, evident, dar „cocoșații” din țara asta nu-i mai poate îndrepta nici trenul, pu și pe șinele de cale ferată. În concluzie, îi publicăm fostului ziarist și patron de televiziune Emilian Frâncu dreptul la replică solicitat, pentru ca să poată dormi liniștit, având, de acum și în acest caz, imaginea publică spălată… Dacă mai poate dormi liniștit cu Ion Nicolae adversar.

Romeo POPESCU

Către

„Vocea Vâlcii”

În atenția domnului redactor șief Romeo POPESCU

În numărul de luni, 14 iunie 2010, al bisăptămânalului „Vocea Vâlcii”, ați preluat sub titlul „Ion Nicolae a început să dezvăluie țepele liberale” un material apărut în ediția din 13 iunie 2010 a unei publicații electronice în care se menționau presupuse nereguli ale „șefilor” PNL Vâlcea în gestionarea unui sondaj de opinie comandat de filiala Vâlcea a PNL în campania electorală pentru alegerile de primar desfășurate în acest an. Vă rog, în virtutea dreptului la replică, să publicați următoarele precizări:

1. Filiala PNL Vâlcea are un singur președinte, în persoana domnului deputat Cristian BUICAN, iar la data efectuării sondajului de opinie, la care face referire articolul respectiv, eu eram un simplu candidat la nominalizarea partidului pentru funcția de primar prin acel sondaj. E bine să șitiți că la acea dată nu făceam parte ( și nu fac nici acum) din conducerea filialei iar din octombrie 2009 nu sunt membru ales al Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea. Consider că asocierea mea, în contextul respectiv, cu președintele filialei Vâlcea și „cu o conducere care trebuie să dea socoteală” este tendențioasă și nu eu sunt persoana responsabilă să ofere informații despre modul în care s-a plătit celor de la INSOMAR (cu factură sau chitanță) sondajul în cauză. Din informațiile pe care le dețin, sondajul comandat la București a fost supervizat de Biroul Politic Central al PNL și nu cred că au existat probleme tehnice legate de plata acestuia.

2. Consider că afirmațiile dumneavoastră privind unele așa zise informații „uluitoare” despre „culisele financiare” din campaniile electorale trecute care vor apărea o dată cu „dezvăluirile” domnului Ion Nicolae sunt aprecieri jurnalistice, calomnioase, neavând la bază nimic concret. Oricum, nu șitiu să existe indicii ca d-l Ion Nicolae să fi făcut public vreo afirmație acuzatoare la adresa mea.

Cu mulțumiri, Emilian FRÂNCU, Senator PNL de Vâlcea