Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Protest inedit al motocicliștilor

Uneori, motocicliștii și bicicliștii trebuie să facă un adevărat balet pe stradă, pentru a putea scăpa nevătămați de „bizonii din trafic”. Așadar, în semn de protest pentru lipsa de respect cu care se confruntă, motocicliștii bucureșteni au decis să protesteze pe motoare costumați în balerini. Prin această modalitate, au vrut să atragă atenția că și ei sunt participanți la trafic, iar șioferii trebuie să fie mai atenți când sunt la volan. Zeci de motocicliști s-au costumat în balerini, într-un protest față de lipsa de atenție de care au parte în trafic.

 Motocicliștii vâlceni nu s-au costumat în balerini, ca și colegii lor din capitală, dar au protestat alături de Poliția Rutieră Vâlcea, pentru conștientizarea participanților la trafic că există și ei, nu doar la categoria „donatori de organe”. Așadar, în data de 27 august a.c., peste 40 de motocicliști vâlceni, alături de polițiștii de la Rutieră, au organizat un protest pașnic pe străzile din municipiu.

Intitulată sugestiv „Împarte   drumul!”,  campania, organizată în colaborare cu Centrul pentru prevenirea  accidentelor de circulație, a fost inițiată pentru a atrage atenția tuturor participanților la trafic cu privire la faptul că, pe drumurile publice circulă nu numai autovehicule pe patru roți, ci și pe două roți. Cu prilejul activităților preventive desfășurate, au fost distribuite în trafic aproximativ 1100 flyere conținând recomandări pentru conducătorii de vehicule pe patru roți, pentru cei pe două roți, dar și  pentru pietoni.

În județul Vâlcea, de la începutul anului, s-au înregistrat 13 accidente rutiere, în care au fost implicați conducători de motociclete, acestea fiind soldate cu 1 mort, 9 răniți grav și 5 răniți ușor.

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro