Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prins în trafic cu 25 de goruni tăiați ilegal

Polițiștii orașului Brezoi au oprit pentru control, zilele trecute, un bărbat de 49 de ani, din județul Sibiu, ce transporta pe DJ 703, în localitatea Câineni, județul Vâlcea, cu un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, o cantitate considerabilă de material lemnos, în mod ilegal.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că, cantitatea de material lemnos transportată, nu corespundea cu datele înscrise în avizul de însoțire.

În continuare, s-a procedat împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere Vâlcea, la verificarea în aplicația SUMAL, a documentelor de proveniență, moment în care au fost descoperite neconcordanțe.

În acest sens, autocamionul a fost condus în cadrul unui ocol silvic din localitatea Brezoi, pentru inventarierea materialului lemnos în cauză.

Astfel, în urma inventarierii, s-a constatat că, materialul lemnos înscris în aviz nu corespunde cu cel inventariat, respectiv volumul pe specii şi nr. de piese.

Materialul lemnos, mai exact 25 de piese, specia gorun, cu un volum total de 32,63 de metri cubi, a fost indisponibilizat și predat în custodia ocolului silvic, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și fals informatic.