Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poti sa bei o halbă de bere si sa conduci la volan

Noua variantă a Codului Rutier a fost aprobată de Guvern şi va fi trimisă în Parlament. Multe modificari au fost aduse codului si mari pierderi de imagine a intregistrat guvernul uslamist. Ca sa mai imblanzeasca atmosfera nationala, legea a devenit permisivă cu şoferii care beau un pahar de alcool, insa pedepeşte aspru, cu amenzi mari şi ridicări de permis, pe cei care pun în pericol vieţile altora.

Noua formă prevede că şoferii nu vor fi sancţionaţi dacă au până la 0,2 alcoolemie. Cei care au între 0,15 şi 0,25 alcool pur în aerul expirat vor fi amendaţi cu până la 50 de puncte şi reţinerea permisului pentru şase luni. Dacă etilotestul indică peste 0,25, poliţistul îl va obliga pe şofer să meargă la recoltarea de probe biologice. În funcţie de rezultat, acesta poate fi sancţionat contravenţional sau poate să se aleagă cu dosar penal. Cei care consideră că etilotestul nu prezintă valoarea reală a alcoolemiei pot să ceară chiar ei recoltarea probelor de sânge.

Experimental, s-a facut o simulare pentru a se vedea care este efectul unei halbe de bere şi, respectiv, al unui pahar de vin, astfel spus, cum este indicat efectul la testarea cu aparatul etilotest. După o oră de la consumarea băuturilor, testarea a indicat pentru cel care a băut halba de bere o alcoolemie de 0,2, iar pentru cel care a băut paharul de vin o alcoolemie de 0,4.