Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţistul Popescu de la Ocnele Mari, dat pe mâna Parchetului

ACUZAŢII. După ce a primit mai multe sesizări din partea cetăţenilor din oraşul Ocnele Mari, care se plângeau de presupusele abuzuri ale agentului şef adjunct al Postului de Poliţie din Ocnele Mari – Ion Popescu – şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul – şef Florian Marin a dispus să înainteze cauza procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care au şi început ancheta penală.

Se întrevede un nou caz cu iz penal la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, acolo unde tot mai mulţi poliţişti au probleme de comportament, ei încălcând legislaţia cu bună ştiinţă şi abuzând de funcţiile pe care le deţin. De data aceasta este vorba despre un „vechi prieten” de-al nostru, despre care am scris în cursul anului trecut şi care revine în actualitate pentru că este anchetat penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Pentru cele relatate de noi atunci, poliţistul a găsit de cuviinţă să ne ameninţe că ne va da în judecată, el făcând procedurile şi chemându-ne la mediere.

Despre Ion Popescu, agent şef adjunct al Postului de Poliţie din Ocnele Mari, spuneam la momentul respectiv că i-a exasperat pe oamenii din localitate cu comportamentul său, cetăţenii făcând numeroase plângeri la IPJ Vâlcea împotriva sa. Unul dintre cei care au avut curajul să-l înfrunte pe poliţistul Popescu a fost Grigore Glodeanu, care i-a adus la cunoştinţă inspectorului – şef Florian Marin că adjunctul de la Ocne îi „protejează” pe câţiva răufăcători romi din localitate şi de multe ori i-a „îndemnat” pe cetăţeni să-şi retragă plângerile penale împotriva lui „x” şi lui „y”.
ion popescu - politist ocne copy
De asemenea, printre altele, Glodeanu l-a reclamat pe poliţistul Ion Popescu că umblă sub influenţa alcoolului în timpul serviciului. „Agentul şef Popescu Ion a fost implicat în mai multe scandaluri în timpul serviciului atât cu colegii, cât şi cu cetăţeni ai oraşului Ocnele Mari, fapt relatat de o parte din colegii săi, cât şi de cetăţeni, aflându-se de cele mai multe ori sub influenţa băuturilor alcoolice” – susţinea Grigore Glodeanu în plângerea sa depusă la IPJ Vâlcea.

Şi totuşi, acuzaţiile nu se opresc aici, cetăţeanul din Ocnele Mari, acuzându-l pe poliţistul Popescu că foloseşte maşina de serviciu în scopuri personale, iar timp de doi ani consecutiv el a permis, în perioada cât şeful său era în concediu, unui prieten, ce deţine o terasă în apropiere, să se racordeze la reţeaua electrică ilegal, iar costurile au fost suportate luni întregi de Postul de Poliţie Ocnele Mari.

Toate aceste acuzaţii şi multe altele din partea altor cetăţeni din Ocnele Mari au ajuns, aşa cum spuneam, pe masa inspectorului-şef al IPJ Vâlcea, comisarul – şef Florian Marin, care recent a declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, instituţie abilitată să înceapă cercetările penale împotriva agentului şef adjunct al Postului de Poliţie din Ocnele Mari, Ion Popescu. Dacă cele reclamate de oameni se vor adeveri, rămâne de văzut, însă dacă se va începe urmărirea penală împotriva sa, el va fi pus la dispoziţia IPJ Vâlcea. Aşteptăm cu interes!