Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Poliţiştii Lăcraru şi Neagoe se întorceau de la un chef şi erau beţi”

Surse din IPJ Vâlcea ne-au confirmat: „Poliţiştii Lăcraru şi Neagoe se întorceau de la un chef şi erau beţi”

DEZVĂLUIRI. Atât surse din cadrul Poliţiei Vâlcea, cât şi medicii legişti ne-au conformat că cei doi agenţi ai Secţiei de Poliţie Milcoiu, ce au decedat în data de 7 octombrie într-un grav accident de circulaţie, erau într-o stare avansată de ebrietate, ei întorcându-se de la un chef din Budeşti. O comisie de la IGPR Bucureşti a venit la Vâlcea pentru a ancheta împrejurările în care s-a produs accidentul.

Cazul poliţiştilor care au murit la începutul săptămânii trecute într-un grav accident de circulaţie a făcut vâlvă atât în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, cât şi în mass-media locală şi centrală. În seara zilei de 7 octombrie, agenţii Ion Lăcraru, 49 de ani, din Rm. Vâlcea şi Ion Neagoe, 45 de ani din Rm. Vâlcea, se întorceau de la un coleg din Budeşti. La volanul Volkswagen-ului se afla poliţistul Lăcraru, care, la un moment dat, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului şi a intrat frontal într-un Opel ce era condus de C.S. – 33 de ani, din Rm. Vâlcea. Agentul Ion Neagoe a murit pe loc, iar colegul său Lăcraru a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

De atunci, conducerea Poliţiei Vâlcea a refuzat să mai ofere detalii despre caz, mai ales că dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, dar şi pentru că, pentru a face o anchetă administrativă, la Vâlcea au sosit doi inspectori de la IGPR. Ei bine, dosarul pare a fi mai complex decât se aşteptau unii. Asta pentru că, din câte se pare, poliţiştii Lăcraru şi Neagoe se întorceau de la un chef din Budeşti şi erau într-o stare avansată de ebrietate. Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de colegii lor din Inspectoratul de Poliţie Vâlcea, dar şi de medicii legişti vâlceni. „Se vorbeşte prin tot inspectoratul că cei doi se întorceau de la un chef şi erau băuţi. Se întorceau spre casă, însă Lăcraru a provocat tragicul accident în care a murit şi el şi a murit şi Neagoe” – ne-a declarat o sursă din IPJ Vâlcea.

Este trist că se întâmplă acest lucru chiar sub comanda comisarului – şef Florian Marin, doi agenţi ai unei secţii apropiate de unitatea din Rm. Vâlcea să umble băuţi la volan pe şoselele vâlcene. Sigur, s-a încercat să se arunce vina în cârca Poliţiei Rutiere, însă pe de-o parte poliţiştii rutieri sunt huliţi că opresc prea mulţi şoferi în trafic şi că dau amenzi, iar pe de altă parte sunt traşi la răspundere pentru accidentele rutiere grave ce se produc în Vâlcea. Problema reală este, însă, la nivelul conducerii IPJ Vâlcea şi se pare că nimeni nu o vede. Instabilitatea la conducerea unităţii despre care mai vorbeam în articolele trecute face victime şi, culmea, acum comisarului – şef Florian Marin i s-a prelungit pentru încă şase luni împuternicirea. S-a prelungit, de fapt, instabilitatea în Poliţia Vâlcea…