Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţişti locali din Râmnic trimişi în judecată pentru luare de mită

CORUPŢIE. Florin Ciprian Dumitru şi Gheorghe Dumitrescu, poliţişti la Poliţia Locală Rm. Vâlcea, au cerut mită 80 de euro unui râmnicean pentru a trece cu vederea că acesta îşi depozitase sacii cu moloz pe domeniul public fără a avea autorizaţie. Acum, poliţiştii au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de luare de mită.

Doi poliţişti locali ai Poliţiei Locale Rm. Vâlcea au fost prinşi de agenţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Vâlcea în timp ce primeau mită. Totul s-a întâmplat la începutul lunii august a acestui an, atunci când Florin Ciprian Dumitru şi Gheorghe Dumitrescu au descoperit că un cetăţean din Rm. Vâlcea, ce-şi făcea lucrări de modernizare în apartament, şi-a depozitat sacii de moloz la scara blocului. Cei doi poliţişti locali l-au ameninţat că-l vor amenda, dar, pe de altă parte., amabili din fire, i-au dat şansa omului să scape de sancţiune dacă va fi „generos” cu ei. Aşadar, potrivit oamenilor legii, cei doi poliţişti locali i-au cerut cetăţeanului suma de 80 de euro, iar ei urmau să treacă cu vederea depozitarea gunoaielor într-un loc nepermis. Numai că, spre nefericirea lor, după ce au luat banii, râmniceanul „jecmănit” a depus o plângere la ofiţerii anticorupţie, care au început cercetările.

Astfel, Florin Ciprian Dumitru şi Gheorghe Dumitrescu au fost cercetaţi pentru luare de mită, iar probatoriul administrat de ofiţerii anticorupţie a relevat că cele semnalate se confirmă. Ca atare, s-a decis trimiterea în judecată a oamenilor legii, care sunt judecaţi acum pentru luare de mită, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Vâlcea – Secţia Penală.

http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000065282&id_inst=90