Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţist din Râmnic, acuzat de agresiune fizică şi verbală

Conflict spontan între un poliţist şi un tânăr din Rm. Vâlcea, în seara zilei de 11 august a.c. Incidentul s-a produs în jurul orei 23.45, când un echipaj al Poliţiei Municipale Rm. Vâlcea se retrăgea la bază după o acţiune în oraş. În acel moment, pe aceeaşi rută, fiind vorba de intersecţia străzile 1 Mai cu George Enescu, circula şi Bogdan Mihail C. – 32 de ani, din Rm. Vâlcea, care a intrat cu maşina brusc în curbă, scârţâindu-i roţile. El a fost luat imediat la întrebări de poliţişti, iar lucrurile au degenerat până într-atât încât tânărul a fost nevoit să-şi scoată certificat medico-legal, acuzându-l pe poliţistul Adrian Turmei de agresiune fizică.

Tânărul Bogdan Mihail C. – 32 de ani, susţine că este conştient că a greşit când a intrat mult prea tare în curba respectivă, însă spune că primul care a început cu jignirile a fost poliţistul de la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Adrian Turmei. „Este adevărat că am intrat mai tare în curbă şi roţile au scârţâit, dar acesta nu era un motiv să mă jignească. Poliţistul respectiv a scos capul pe geam şi mi-a zis: «Ce faci, mă, tâmpitule, aşa se conduce maşina?”. Sigur că m-am enervat şi atunci i-am spus şi eu: „Nu ţi-e, mă, ruşine, nesimţitule să vorbeşti aşa, că eşti şi în uniformă?!”. De aici a pornit totul pentru că el a ieşit din maşină, a venit la mine, mi-a deschis portiera la maşină şi a început să tragă de mine. Mi-a rupt tricoul de pe mine, m-a bruscat, iar când m-a scos din maşină m-a imobilizat, deşi eu nicio clipă nu am fost agresiv fizic. Este drept că, nervos fiind, am început să înjur şi eu, dar înjuram situaţia în sine, nu l-am înjurat pe el în faţă. M-a împins spre maşina poliţiei, m-a îndesat în spate pentru a mă duce la secţie. Mi-a lăsat autoturismul cu uşile deschise în mijlocul străzii, fără să îi pese că poate venea un hoţ şi mi-o fura. Din fericire, un martor, care a văzut toată întâmplarea mi-a parcat maşina şi mi-a adus cheile la poliţie” – ne-a declarat tânărul ce susţine că a fost agresat de poliţist.

Certificat medico-legal pentru agresiune

La secţia de poliţie, între agentul de poliţie şi şoferul Bogdan Mihail C. a avut loc un alt schimb de replici dure, lăsându-se cu jigniri şi ameninţări. Ei bine, în urma acestei altercaţii, tânărul s-a ales cu o amendă de 200 de lei pentru „injurii şi expresii vulgare şa adresa instituţiei poliţiei”, aşa cum se menţionează în procesul-verbal. Dar Bogdan Mihail C. nu a lăsat lucrurile aşa, pentru că, pe lângă amenda primită, el s-a ales şi cu vânătăi urâte pe ambele mâini, decizând să îşi scoată certificat medico-legal şi să îl acuze pe poliţistul Adrian Turmei de agresiune fizică. Medicii legişti de la Medicină Legală au constatat, după ce l-au examinat, că „prezintă leziuni traumatice care s-ar putea produce prin lovire cu corpuri dure şi comprimare digitală în condiţii ce vor fi stabilite şi de anchetă. (…) Necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale de la producere”.

Tânărul este decis să meargă până-n pânzele albe pentru a-şi face dreptate. „Îi voi face plângere penală pentru agresiune. L-am rugat în nenumărate rânduri să mă respecte pentru că el este pus acolo să mă apere, nu să mă bată. Îmi spunea el mie, la secţia de poliţie, că într-o zi, când a trecut pe lângă mine pe Bulevardul Dem Rădulescu, am dat eu din cap către el. Probabil că avea ceva conturi de reglat cu mine şi de aceea m-a agresat. Altfel nu-mi explic atitudinea lui” – ne-a mai spus tânărul şofer.

Poliţia se apără

În aceste condiţii, am cerut şi punctul de vedere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, care, prin vocea purtătorului de cuvânt, ne-a declarat că atitudinea agresivă verbală a tânărului Bogdan Mihail C. l-a determinat pe poliţistul de la Ordine Publică să îl imobilizeze şi să-l ducă la secţia de poliţie. „Echipajul de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, ce se afla la intersecţia străzilor 1 Mai cu George Enescu, a constatat că în spate un şofer avea un mod agresiv de a conduce. Poliţiştii au procedat la atenţionarea verbală a acestuia, moment în care şoferul a început să adreseze injurii atât instituţiei, cât şi poliţiştilor. Oamenii legii s-au dat jos din autospecială şi s-au dus la maşina respectivă, însă şoferul a continuat să aibă un comportament agresiv verbal. În acel moment s-a procedat la imobilizarea lui, cu ajutorul unui echipaj al Poliţiei Locale. L-au dus la secţie, iar acolo l-au legitimat, însă şoferul a avut acelaşi comportament agresiv verbal, motiv pentru care a fost sancţionat cu o amendă de 200 de lei, conform articolului 2, pct. 1, din Legea 61/1191″ – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

sursa foto politist: facebook