Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 15.000 de petarde şi artificii, confiscate de poliţiştii din Vâlcea

Zilele trecute, poliţiştii vâlceni au depistat mai mulţi vâlceni care comercializau ilegal artificii şi petarde. Astfel, au fost confiscate mii de materiale pirotehnice, iar bişniţarii sunt acum anchetaţi de oamenii legii.
Unul dintre cei prinşi de poliţişti este Constantin A., de 24 de ani, comuna Sineşti, a fost oprit in trafic, în timp ce conducea un autovehicul pe raza oraşului Berbeşti, pe DJ 605A, având în portbagajul maşinii mai multe materiale pirotehnice despre care conducătorul auto a relatat verbal ca nu deţine documente de provenienţă. Este vorba despre 1.105 baterii de artificii, categoria II, petarde categoria III, petarde categoria II, minipocnitori, pocnitori colorate, cometă cu 12 bile, categoria II, rachete, categoria II.
Mai mult, şi un minor a fost găsit comercializând ilegal petarde. C.V., de 16 ani, din comuna Brăniştea, jud. Galaţi, oferea spre vânzare articole pirotehnice într-o parcare a unei societăţi comerciale.În urma controlului efectuat au fost confiscate 1.460 petarde cat. 2 şi 5 artificii cat. 2. Toate acestea au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, în oraşul Horezu, oamenii legii au oprit pentru control un autovehicul, condus de Florin T.,. de 39 de ani, din oraşul Horezu. În autovehicul a mai fost legitimat şi M. Anton, de 40 de ani, de com. Murgaşi, jud. Dolj. În urma verificării autovehiculului s-a constata faptul că cei doi transportau mai multe articole pirotehnice şi petarde fără a deţine documente de provenienţă şi transport. Întreaga cantitate de articole pirotehnice, aproximativ 13.000 de baterii de artificii şi petarde au fost ridicate în vederea confiscării în baza Legii 126/1995 şi sunt continuate cercetările pentru încadrarea în categorii a articolelor pirotehnice şi luarea măsurilor legale corespunzătoare.