Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

O mamă şi fiica sa de 4 ani, salvate de jandarmii vâlceni

Foto: Vocea ValciiIeri, 20 iulie a.c., în jurul orelor 16:15, jandarmii vâlceni au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” să participe la o acţiune de salvare a unei femei și fetiței acesteia, în vârstă de 4 ani, care s-au rătăcit deplasându-se de la stâna Flotosteanu pentru a ajunge în localitatea Ciunget.

În urma solicitării primite, jandarmi din cadrul Inspectoratului de jandarmi Judeţean Vâlcea împreună cu poliţişti din cadrul poliţiei Voineasa, au constituit o echipă de căutare și salvare. În intervalul orar 17:00 – 18:00, s-a desfășurat acțiunea de căutare a persoanelor rătăcite, conform indicațiilor oferite indicate de persoana care a solicitat ajutorul. Echipa de căutare a reuşit să le găsească pe G. Georgiana Mirela și fiica acesteia de 4 ani, din București, în zona Flotosteanu, pe lângă Castelul de Apă, de unde le-au preluat şi condus în siguranţă până în localitatea Ciunget, la o rudă apropiată.

Pe tot parcursul acțiunilor de căutare, s-a menținut legătura telefonică cu persoana rătăcită, fiind sfătuită să își păstreze calmul, până la preluarea acesteia de către echipajul de jandarmi.