Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Numărul ACCIDENTELOR RUTIERE este în scădere în VÂLCEA

Ultimul bilanţ al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR), din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, arată că numărul accidentelor rutiere este în scădere faţă de anii precedenţi. Mai exact, făcând o analiză a ultimilor 5 ani, anul acesta s-au înregistrat cele mai puţine evenimente rutiere grave şi cele mai puţine persoane decedate în accidente.

Aşadar, dacă în anul 2010, în primele 9 luni de zile, în judeţul nostru aveau loc 380 de accidente, anul acesta, în aceeaşi perioadă de timp, numărul lor a scăzut la 327. Mai mult, de la 177 de accidente grave, acum s-au petrecut 134. În ceea ce priveşte victimele decedate în accidentele rutiere, şi numărul acestora a scăzut de la 35 la 26.

Sigur, un factor important, care a dus la scăderea numărului de accidente rutiere, a fost prezenţa continuă în stradă a agenţilor de circulaţie ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea. Cele 1.238 de acţiuni ale poliţiştilor rutieri, aflaţi sub comanda subcomisarului Florian Ioniţă, s-au concretizat în aplicarea a 41.918 sancţiuni contravenţionale, în reţinerea a 1.152 de certificate de înmatriculare, precum şi în reţinerea a 2.582 de permise de conducere.

Conform analizei Poliţiei Rutiere Vâlcea, în cele 9 luni ale anului 2014, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, cauză care a generat producerea a 60 accidente rutiere, soldate cu 3 morţi, 27 răniţi grav şi 63 răniţi uşor; traversare neregulamentară pietoni, cauză care a generat producerea a 47 accidente, soldate cu 7 morţi, 14 răniţi grav şi 27 răniţi uşor; abateri biciclişti, cauză care a generat producerea a 28 accidente rutiere, soldate cu 2 morţi, 9 răniţi grav şi 17 răniţi uşor; neacordare prioritate pietoni, cauză care generat producerea a 28 accidente rutiere, soldate cu 1 mort, 6 răniţi grav şi 24 răniţi uşor; neacordare prioritate vehicule, cauză care generat producerea a 24 accidente rutiere, soldate cu 2 morţi, 7 răniţi grav şi 25 răniţi uşor.