Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Proxenetă din Brezoi, trimisă la Colibaşi alături de soţul ei

Magistraţii Tribunalului Vâlcea le-au pus gând rău proxeneţilor din judeţ. În ultima perioadă, judecătorii au decis să trimită după gratii mai mulţi traficanţi de carne vie. Ce-i drept, dosarele datează de câţiva ani şi abia acum se dau condamnările, dar chiar şi aşa, e mai bine mai târziu decât niciodată. Este şi cazul soţilor proxeneţi Cristea din Brezoi, care au fost ridicaţi de mascaţi încă din data de 6 septembrie 2012, iar mai apoi au fost trimişi în judecată.

Acum Poliţia Vâlcea a fost nevoită să pună în aplicare, miercuri, 27 martie 2014, un mandat de aducere pe numele Laurei Ana-Maria Cristea, care se alătură soţului ei în Penitenciarul Colibaşi, pentru o perioadă de 5 ani de zile, cât a fost condamnată pentru trafic de persoane.

Povestea, aşa cum spuneam, a început în anul 2012, când trupele speciale ale Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au descoperit că, în anul 2011, soţii Laura Ana – Maria şi Venus Cristea au racolat mai multe tinere, printre care şi o minoră de 17 ani, pe care, prin ameninţări şi acte de violenţă, le-au obligat să se prostitueze pe Valea Oltului, iar cu banii câştigaţi de pe urma tinerelor exploatate sexual,în jur de 30.000 de euro, şi-au luat casă şi maşină. Clienţii erau racolaţi, în special, din rândul cunoscuţilor sau din restaurantele şi barurile cu program de noapte din zonă.

În momentul în care au început cercetările în acest caz, Venus Cristea era deja încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, el fiind condamnat într-un alt dosar de proxenetism, acolo unde actuala sa soţie era, de fapt, victimă şi purta un alt nume, semn că după ce a trimis-o să se prostitueze, a luat-o de nevastă.

Femeia s-a transformat între timp din prostituată în proxenetă, ea alăturându-se soţului ei în activitatea infracţională. Astfel, în dosarul despre care facem vorbire acum, Laura Ana – Maria Cristea a fost condamnată la 5 ani de închisoare, ea fiind transferată deja la Penitenciarul Colibaşi.