Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: PERCHEZIŢII în VÂLCEA la evazionişti

UPDATE: Revenim cu informaţii privind percheziţiile ce au avut loc în această dimineaţă în judeţul Vâlcea. Conform anchetatorilor, a avut loc o singură percheziţie la noi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, însă , din câte se pare, nu a fost ridicat niciun document şi nimeni nu a fost dus la audieri. Poliţiştii au îndeplinit doar procedura, pentru că, spun ei, nu au găsit indiciile pe care le căutau.

Zeci de percheziţii au loc în această dimineaţă, marţi, 17 februarie 2015, în judeţul Vâlcea, dar şi în Bucureşti, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Acţiunea le aparţine poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Economice, care au cerut şi ajutorul mascaţilor.

Aşadar, poliţiştii au anunţat că este vorba despre 22 de percheziţii, la sediile a 10 societăţi comerciale şi locuinţele a 10 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. „La data de 17 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare” – se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Conform anchetatorilor, suspecţii au comis infracţiunile în perioada 2007 – 2011, atunci când au creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro.

 Vom reveni cu amanunte!