Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT! Accident la Râureni. Cisternă încărcată cu sodă caustică răsturnată

Membrii echipajelor SMURD și Descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați astăzi, în jurul orei 15, pentru salvarea unei persoane rămasă încarcerată, în urma producerii unui accident rutier. Accidentul s-a produs pe DN 64, în zona Râureni, în sudul municipiului Râmnicu Vâlcea unde o autoutilitară a intrat în coliziune cu un autocamion cisternă, încărcat cu 24 de tone de sodă caustică.

În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat, șoferul autoutilitarei rămânând captiv între fiarele contorsionate. Pentru salvarea acestuia, au acționat trei echipaje de descarcerare, SMURD și stingere. De asemenea, au fost afectate rețelele de alimentare cu energie electrică.

Din primele verificări efectuate de echipajele de intervenție, din cisternă nu au fost scurgeri din substanța transportată. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit și stingerea unui incendiu, în fază incipientă. În acest moment se lucrează pentru extragerea victimei, care în acest moment este în stare stabilă.

Victima de sex masculin, G.M., 41ani, din Râmnicu Vâlcea, prezintă traumatism membru superior și inferior stâng, fiind
preluată de către SAJ către UPU Vâlcea.

Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.