Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medic ginecolog condamnat la închisoare pentru că a luat şpagă

Un an şi opt luni de zile, atât va sta după gratii un medic ginecolog al Clinicii I Obstetrică – Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Craiova. Acesta a fost condamnat pentru comiterea a două infracţiuni de luare de mită, el fiind prins cu „mâţa-n sac” de procurori la începutul lunii martie a acestui an. Atunci o elevă de 18 ani a făcut un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, susţinând că medicul Radu Nicon i-a cerut bani pentru a face un avort în data de 25 februarie 2013.

Tânăra a mărturisit în faţa anchetatorilor că medicul ginecolog i-a spus că întreruperea de sarcină o costă 500 de lei şi că va face intervenţia după ce va primi banii. Eleva nu avea aceşti bani şi astfel i-a lăsat medicului drept garanţie două bijuterii din aur, pentru ca ulterior să se întoarcă cu suma de 400 de lei şi cu un cercel din aur. În final, în aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, ginecologul Nicon a operat-o, însă a doua zi fata a avut grijă să-l înregistreze pe medic când îi cerea fără nicio jenă şi restul de bani.

După plângerea depusă de tânără, Parchetul a autorizat organizarea unui fragrant delict, pe 17 martie, cu ajutorul unui poliţist, în cadrul căruia medicul a primit 1.000 de lei pentru o presupusă întrerupere de sarcină. A doua zi, Radu Nicon a fost arestat preventiv, iar pe 9 aprilie trimis în judecată. Pe 8 mai, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la doi ani de închisoare cu suspendare. A făcut apel împotriva hotărârii, însă la Curtea de Apel Craiova a primit o pedeapsă de un an şi opt luni cu executare. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.