Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jandarmii vâlceni, în lupta cu braconajul piscicol

Miercuri, 27 iulie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Băbeni și Ioneşti, acţiune în urma căreia a fost depistat un bărbat ce pescuia ilegal.

În jurul orei 11:00, numitul B. Nicolae din Băbeni a fost depistat de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 100 metri în amonte de barajul C.H.E. Băbeni, în timp ce pescuia cu o undiţă de care avea ataşată o plasă monofilament tip “paraşută”. Acestuia i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate Postului de Poliție Băbeni. Actele procedurale întocmite au fost înaintate, de asemenea, Postului de Poliție Băbeni, pentru continuarea cercetărilor.