Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ITM a identificat 45 de persoane ce munceau la negru

Sub conducerea inspectorului-șef Ion Tănăsoiu, în luna ianuarie,

PERFOMANȚE. Inspectorii de muncă au dat amenzi, în luna ianuarie a acestui an, în valoare totală de 361.000 lei. „Acțiunile noastre au avut drept scop prevenirea accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor profesionale prin îmbunătățirea condițiilor de muncă din toate sectoarele de activitate, precum și identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată” susține inspectorul-șef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu.

Prima lună a anului 2011 a fost una intensă pentru inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. Ei au înregistrat nu mai puțin de 871 de contracte individuale de muncă și au întocmit actele pentru 268 de încetări de contracte individuale de muncă. Trimi și pe teren de inspectorul șief Ion Tănăsoiu, angajații ITM Vâlcea ai Compartimentului Control, Relații de Muncă au efectuat nu mai puțin de 222 de controale, dând amenzi în valoare totală de 155.000 lei. Mai mult decât atât, în periplul lor prin județ, aceștia au găsit 45 de vâlceni ce munceau la negru, patronii firmelor primind amenzi de peste 135.000 lei.

Și compartimentul Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul ITM Vâlcea a efectuat 131 de controale, aplicând 119 sancțiuni în valoare totală de 71.000 lei. La multe dintre firmele verificate din județ s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor, printre acestea numărându-se: evaluarea riscurilor de accidente și îmbolnăviri profesionale, elaborarea de prevenire și protecție, efectuarea controlului medical periodic, efectuarea instructajului de protecție a muncii, elaborarea instrucțiunilor proprii de lucru și securitate a muncii, dotarea cu truse sanitare la punctele de lucru, asigurarea unor condiții de mediu corespunzătoare la locul de muncă, precum și  acordarea echipamentului individual de lucru și echipamentului individual de protecție. În ceea ce privește accidentele de muncă, la  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a înregistrat un accident, ce a avut urmare incapacitatea temporară de muncă. „Direcțiile principale de acțiune care au stat la baza activității ITM Vâlcea în luna ianuarie 2011 au fost: informarea, instruirea în domeniul relațiilor de muncă și securitate și sănătate în muncă și conștientizarea angajatorilor și angajaților cu privire la riscurile necunoașterii legislației în domeniile mai sus menționate. Aceste acțiuni au avut drept scop prevenirea accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor profesionale prin îmbunătățirea condițiilor de muncă din toate sectoarele de activitate, precum și identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată” susține inspectorul-șef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu.

CLAUDIA STANCIU