Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Infractorii din Drăgășani au acum de ce se teme!

Șeful Poliției, Constantin Gabăr, este decis să facă ordine

Noul șief al Poliției Drăgășani este pus pe fapte mari. Venit din zona Ardealului, Constantin Gabăr are cu totul alte principii decât cei care s-au perindat până la această oră, la șiefia acestei instituții. Acesta și-a luat deja angajamentul ca atunci când nu va fi mulțumit de realizările sale,  nu va aștepta ca cineva să îi ceară să părăsească acest fotoliu. Va pleca singur. Sincer, estimăm că este prea puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat, dacă este să ținem seama de faptul că Gabăr a reorganizat complet sistemul polițienesc din cel de al doilea municipiu al Vâlcii și printre angajați este deja perceput mult mai bine decât predecesorul său, Mihai Mazilu.

Rep.: Domnule Gabăr, cât de greu este să lucrezi atât de departe de familie?

Constantin Gabăr: După cum se șitie, familia mea este încă în Făgăraș. Este o situație cât se poate de neplăcută, însă are și avantajele ei. Astfel, neavând prea multe motive ca să îmi doresc să ajung cât mai devreme acasă, îmi permit să stau peste program, ceea ce îmi permite să acord o atenție mai mare muncii mele! Acest lucru m-a ajutat, de fapt, să cunosc îndeaproape tot ce se întâmplă, atât în Drăgășani cât și în cele 18 comune care fac obiectul activității mele.

Rep.: De și predecesorul dumneavoastră, Mihai Mazilu, nu s-a confruntat cu o perioadă de criză, din punct de vedere al dotărilor, se pare că treburile merg mai bine pe vreme de recesiune. Cum ați reu șit această performanță?

C.G.: Nu cred că am făcut nimic special, în afară de faptul că am pus în aplicare toate ordinele de lucru așa cum era firesc. Cât despre achiziționarea produselor de birotică și papetărie absolut necesare pentru a ne desfășura activitatea cotidiană care, după cum am înțeles, în trecut lipseau cu desăvâr șire, Poliția are la dispoziție un fond financiar. Singurul secret este ca acesta să fie accesat la timp și corect.

Rep.: Care este principalul obiectiv al dumneavoastră? C.G.: Îmi doresc ca, cel puțin atât timp cât eu mă voi afla la conducerea acestei instituții, drăgășenenii să poată ie și liniștiți pe stradă. De asemenea, sper ca o dată cu darea în folosință a noii Șosele de Centură, să scadă și numărul evenimentelor rutiere. Rep.: Câți hackeri au fost săltați în urma informațiilor furnizate exclusiv de Poliția Drăgășani?

C.G.: Oamenii noștri au furnizat informații vitale în zece cazuri importante care s-au lăsat cu arestări. Așadar, este vorba cam de 20-25 de hackeri arestați în urma materialului de urmărire penală strâns de noi. Dar trebuie spus și faptul că, în cele mai multe situații, procurorii de la DIICOT preferă să lucreze pe cont propriu pentru a asigura confidențialitatea acțiunilor lor. Aceasta nu neapărat de teamă că din Poliția Drăgășani pot transpira informații, ci pentru că așa le place lor

Rep.: Cum vă simțiți să fiți șieful Poliției unui municipiu cu o rată a criminalității destul de mare?

C.G.: Să șitiți că taman acest lucru mă ambiționează. Mă deranjează la culme faptul că se vorbește despre Drăgășani ca despre „patria hackerilor”. Nu neg că acest lucru este adevărat. Aici sunt cei mai mulți hackeri, dacă este să raportăm numărul lor la populația orașului. Dar, cu toate acestea, s-a creat o falsă impresie cum că Drăgășaniul este localitatea cu cel mai ridicat nivel al criminalității, deoarece în afară de două crime ciudate, între soți, produse pe fondul consumului de alcool, care au avut loc anul trecut, nu ne-am prea confruntat cu astfel de situații. Mai mult, la Drăgășani se practică o metodă interesantă: inducerea polițiștilor pe piste gre șite, pentru ca infractorii să- și vadă liniștiți  de treabă. Au încercat asta mai ales după ce am venit eu la conducerea Poliției, însă au avut o surpriză pentru că nu mă pierd atât de ușor. Este și cazul lui Cristinel Iordănescu, zis Iorgu, bănuit că ar fi cel la care hackerii cotizează ca să fie informați de diverse acțiuni. Ni s-au vândut gogo și, iar când i-am verificat ma șina, nu am găsit absolut nimic. Și de atunci, nu mă mai iau după zvonuri.

Rep.: Care este cel mai important caz rezolvat de Poliția Drăgășani sub comanda dumneavoastră, până acum?

C.G.: Cred că am putea nominaliza aici, un caz petrecut la data de 13 octombrie anul trecut, dosar care se află încă în lucru. Atunci, un cetățean polonez a fost înșelat cu suma de 27 de mii de euro, după ce o cisternă cu acetat de butil în loc să ajungă la o firmă din Drăgășani, încăpuse pe mâna a doi cetățeni rromi. Din cele 24 de tone, am recuperat peste 20.

VLAD SOARE