Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INFRACTORI REŢINUŢI. Înşelau prin metoda PREMIUL

Membrii unei grupări care a înşelat şapte persoane cu 160.000 de lei prin METODA „PREMIUL”, au fost reţinuţi, fiind prinşi în flagrant în timp ce încercau să păcălească un bătrân. Bătrânul, în vârstă de 74 ani, era decis să le dea 4.250 de lei şi 200 de euro, bani pe care i-au cerut pentru a-i putea da un premiu pe care acesta l-ar fi obţinut, deşi nu participase la niciun concurs.

„Anterior, bărbatul de 74 de ani fusese contactat telefonic de către o persoană necunoscută, iar sub pretextul că a câştigat un premiu, fără a participa însă la vreun concurs, a fost convins să îi înmâneze unuia dintre suspecţi, într-un plic, suma de bani mai sus-menţionată, pentru a intra în posesia premiului”, se arată în comunicatul poliţiei Capitalei. Anchetatorii au stabilit că infractorul opera dintr-un penitenciar, el contactându-l pe bătrân telefonic şi aranjând detaliile înşelăciunii. Au fost prinşi şi intermediarii, fiind vorba despre două femei în vârstă de 20, respectiv 29 de ani şi un bărbat de 24 de ani.

Poliţiştii Secţiei 1 au făcut vineri trei percheziţii, dintre care una la penitenciarul în care este încarcerat unul dintre membrii grupării.

Cei trei membri ai grupării prinşi în flagrant au fost reţinuţi, iar bărbatul aflat în detenţie în penitenciar a fost transferat în arestul Poliţiei Capitalei, pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale. Anchetatorii vor cere arestarea preventivă a membrilor grupării.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Acţiunea a fost sprijinită de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.