Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Incertitudine la Poliţia Vâlcea. Rămâne comandant sau nu Florian Marin?

DECIZII POLITICE. Schimbarea ministrului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) poate fi un moment de răscruce pentru comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Din câte se pare, la nivel politic deja se discută despre schimbările ce se vor face în fruntea instituţiilor statului din judeţul nostru, pentru că, vorba unui dinozaur de pe scena politică, „comandatul suprem al Vâlcii e în tot şi în toate şi poate să schimbe unde vrea şi pe cineva, e şeful peste noi toţi”.

Evident că nici Poliţia Vâlcea nu va scăpa de „hienele politice”, iar primul vizat este fără îndoială inspectorul – şef Florian Marin, cel care se află la comandă doar prin împuternicire. Nu puţine sunt vocile care-l etichetau pe comisarul – şef Marin ca fiind un liberal convins, acum câţiva ani, din greşeală sau cu bună ştiinţă, regăsindu-se pe lista cotizanţilor la organizaţia judeţean a PNL Vâlcea. Sigur, poate fi şi o greşeală aşa cum am spus, însă cert este că anul trecut, când a preluat şefia IPJ Vâlcea, el a fost puternic susţinut de penelişti, în special de primarul Râmnicului, Emilian Frâncu. Acum, că a fost susţinut sau nu de liberali este mai puţin important, însă nu este mai puţin adevărat că inspectorul – şef şi-a intrat bine în mână în ultima perioadă, iar rezultatele în fruntea Poliţiei Vâlcea nu au întârziat să apară, activitatea sa reflectându-se în munca colegilor săi.

Problema cea mai mare de la IPJ Vâlcea este că de circa doi ani de zile, funcţia de inspector – şef este practic blocată de chestorul Ion Stoica. Şi, dacă îl vor schimba sau nu pe Florian Marin, această situaţie va persista, pentru că postul este blocat şi nu se poate organiza niciun fel de concurs, atâta timp cât Stoica are interes aici.

Chestorul Stoica nu se dă plecat, vrea cu tot dinadinsul să se întoarcă la Vâlcea

Şi că tot am adus vorba de actualul secretar general în MAI, chestorul Ion Stoica, acesta nu vrea sub nicio formă să lase liber locul de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. El s-a enervat cumplit când am îndrăznit să-l întrebăm de ce se leagă cu „cătuşele” în continuare de scaunul de şef al Poliţiei Vâlcea şi de ce nu se mulţumeşte cu funcţia de secretar de stat. „Lumea poată să vorbească ce vrea. Toţi pot să spună ce vor. Eu sunt împuternicit ca secretar general al MAI şi restul nu vreau să comentez” – ne-a declarat chestorul Stoica.

Păi ar fi şi culmea să recunoască faptul că dacă va primi un şut în fund de la MAI, el trebuie să aibă un loc călduţ unde să se întoarcă. Şi unde e mai bine decât la Vâlcea, acolo unde toate treburile i-au mers ca pe roate, având subordonaţi servili şi buni executanţi, pe care i-a menţinut pe funcţii înalte şi sigure, unul din ei fiind chiar în comanda unităţii.

Cine ar putea să vină în fruntea Poliţiei Vâlcea?

De-a lungul ultimilor doi ani de zile s-au vehiculat multe nume de poliţişti vâlceni care ar putea să ocupe scaunul de inspector şef al IPJ Vâlcea, printre aceştia numărându-se comisarul-şef Nicolae Sărdărescu – şeful Secţiei de Poliţie din Horezu, comisarul-şef Ilie Voica sau comisarul-şef Marius Dascălu, ultimii doi fiind în acest moment adjuncţi ai Poliţiei Vâlcea. Acum însă dacă actualul şef va fi schimbat, nu se ştie cu certitudine cine va veni în locul său, asta pentru că Ion Cîlea – preşedintele PSD Vâlcea, încă studiază „ofertele”. „Nu ştiu deocamdată cine va fi. Încă nu am discutat schimbările şi nu am fost întrebat pe cine susţin. Când va veni timpul, voi fi cu siguranţă întrebat şi voi vedea ce decizie voi lua” – ne-a declarat preşedintele Ion Cîlea.