Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hoţi de lemne, prinşi de poliţişti

Miercuri, 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciul de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat, activităţi de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, de către două societăţi comerciale ce au puncte de lucru în Râmnicu Vâlcea. Astfel, au fost constatate încălcări ale prevederilor art. 19 alin. 1 lit. l şi art. 21 alin. 1 lit. d din Legea nr. 171/2010, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a agenţilor economici cu amenzi în cuantum total de 25.000 lei, de asemenea, fiind dispusă şi confiscarea a 33,44 m.c. material lemnos, cherestea, specia molid, în valoare totală de 15449,28 lei.

În Brezoi, în timpul unei actiuni organizate si executate în sistem integrat, cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi, au fost identificaţi L. Ion (26 ani), G. Vasile (23 ani) şi I. Dragoş (44 de ani), toţi din Brezoi, care transportau cu ajutorul a trei atelaje, fiecare atelaj având 0,5 mc cantitatea de lemn de foc specia fag, mesteacăn şi carpen fără a putea prezenta documente de provenienţă a lemnului sau avize de transport a materialului lemnos. Cei trei au fost sancţionaţi cu câte 2.000 de lei fiecare, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată fiind predată Ocolului Silvic Brezoi.

Tot în timpul unei acţiuni executate pe linia prevenirii abaterilor în transportul materialului lemnos a fost identificat, de data aceasta în Băbeni, D. Ion, de 51 de ani, din Băbeni, care transporta cu o autoutilitară, 2,1 m.c. de lemn de foc specia salcâm pentru care a prezentat aviz de însoţire primar în care se specifica 3,1 m.c. material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta executa al doilea transport de lemne cu acelaşi document, motiv pentru care i s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei şi a fost confiscată cantitatea de material lemnos şi predată Ocolului Silvic Băbeni.