Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GRAV: 30 de vâlcence naive au fost PĂCĂLITE de pirandele GHICITOARE

Incredibil cât de naivi pot fi unii oameni! Încă mai există persoane care pică în plasa pirandelor ghicitoare. Şi acest lucru se întâmplă şi la noi în judeţul Vâlcea, unde de la începutul anului şi până în prezent 30 de persoane, în general femei, au fost păcălite de femeile de etnie romă, care le-au luat banii şi aurul.

Potrivit oamenilor legii, care au întocmit dosare penale în toate cazurile de înşelăciune, metodei „ghicitului” îi cad victime, în general, persoanele de sex feminin. „Autorii sunt tot femei, care pretind că pot ghici viitorul. Victimelor li se cere să-şi pună bijuteriile într-o batistă sau şerveţel, pentru a fi descântate şi să nu fie desfăcute/privite o perioadă de timp. Profitând de neatenţia victimelor, suspecţii substituie bijuteriile. Femeile abordează oameni pe stradă, cu replici de genul: ‹Am văzut ceva foarte special la tine. Lasă-mă să-ţi ghicesc, am ceva să-ţi zic, un lucru care îţi va schimba viaţa›. Mânaţi de curiozitate, oamenii acceptă. Sub pretextul efectuării unor vrăji pozitive, acestea cer bijuterii, pentru că ‹fără aur nu merge vraja›. Apoi le introduc într-o pungă şi încep ‹procesul de ghicire›. Le distrag atenţia celor cărora le ghicesc şi bagă bijuteriile în buzunar. Brusc, par panicate, spun ori că vine poliţia, ori folosesc alt motiv inventat şi cer banii pentru şedinţa de ghicit. Fetele plătesc şedinţa şi li se returnează punga, dar, în loc de bijuterii, găsesc în ea vreun metal fără valoare” – susţin poliţiştii vâlceni.

Chiar zilele trecute, o femeie a fost păcălită chiar în centrul Râmnicului, atunci când trei pirande au acostată-o pe stradă şi i-au propus să-i ghicească viitorul, susţinând că „are cununiile legate”. Femeia le-a crezut pe şarlatane şi a pus într-o batistă cerceii, lănţişorul şi un accesoriu, toate din aur, precum şi suma de 160 lei. Ulterior, batista i-a fost înapoiată, iar pirandele i-au spus să nu o deschidă mai devreme de o oră. Când s-a încumetat să se uite în batistă, femeia a avut un şoc, constatând că bijuteriile i-ar fost furate, iar batista era plină cu gunoaie. „Prejudiciul cauzat fiind in valoare de aproximativ 1.300 lei. În urma cercetărilor, au fost identificate cele trei femei bănuite de comiterea faptei de înşelăciune, C. Valentina, 22 de ani, M. Vigilenţa, de 24 de ani, G. Mariana, de 42 de ani. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune” spun oamenii legii.